header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

Autopuzzelrit

 


 

Uitslag Autopuzzelrit 2018

Opnieuw bleek de familie Velthausz te sterk voor de andere deelnemers aan de 55ste editie van de Autopuzzelrit van Sociëteit De Vriendschap.

 


Uitslag Autopuzzelrit 2017

Voor de tweede achtereenvolgende keer was de familie Velthausz te sterk voor alle andere deelnemers aan de 54e editie van de Autopuzzeltocht van Sociëteit De Vriendschap. Koen, Bert en Marlous Velthausz mochten de derde wisselbeker in ontvangst nemen en deze ook definitief in hun prijzenkast zetten. De familie Herman Kuhl legde beslag op de tweede plaats.
(Helaas is de rest van de uitslagen niet meer bekend. Aanvullingen (en commentaar) graag richten aan de PR-commissie.)


Uitslag Autopuzzelrit 2016
1 Koen Velthausz 200   11 Boudewijn Jansen 85
  Bert Velthausz       Nick Bloemers  
2 Herman Kuhl 185   12 Danny Krijgsman 85
  Francis Leeuwenburgh       Dewy Krijgsman  
3 Tatjana Hendricksen 160   13 Josefine Seegers 75
  Frouke Nieling       Tobias Bol  
4 Jeroen Gerritsen 155   13 Guido Seegers 75
  Eva Gerritsen       Martina Seegers  
5 Ivo Hendriksen 150   15 Kevin Migchelbrink 75
  Helmie Hendriksen       Anita Migchelbrink  
6 Willy Gunsing 120   16 Mark van Hal 65
  Herman Wissenburg       Hanny van Hal  
7 Henry Dijkman 115   17 Rob Groenen 30
  Miriam Blom       Marian Groenen  
8 Theo Evers 110   18 Monique Spaan 25
  Helmy Leuverink       Eduard Spaan  
9 Peter Stoffelen 100   19 Loet Krachten 10
  Astrid Veltman       Elly Krachten  
10 Frank Albers 90        
  Arie Cornelissen     Bij gelijke puntental geldt het aantal gereden kilometers

 

Uitleg voor beginnende deelnemers
Een puzzelrit, is dat moeilijk?
Als u voor het eerst een puzzelrit gaat rijden, hebt u misschien wat twijfels. Om de beginnend puzzelritrijder wat meer wegwijs te maken in deze mooie hobby, is dit document opgesteld. Als u dit artikel aandachtig doorleest, zal er een heleboel duidelijk worden en kunt u vol zelfvertrouwen starten met de puzzelrit.
Wat is een puzzelrit?
Een puzzelrit is een tocht voor auto's. De route is van tevoren door de uitzetter van de puzzelrit bedacht. Het leuke en uitdagende van een puzzelrit is dat u van tevoren niet weet waar de route heen zal leiden. Om de deelnemers op de goede route te houden, ontvangt men kort voor de start een routebeschrijving met uitleg en een controlekaart.
Wie kunnen deelnemen?
Iedereen mag meedoen aan onze puzzelritten. U hoeft dus geen lid te zijn of lid te worden van Sociëteit De Vriendschap. Wel moet de bestuurder een geldig rijbewijs bezitten en moet de auto voldoen aan alle wettelijke eisen en moet minimaal WA-verzekerd zijn.
De routebeschrijving
De routebeschrijving bestaat uit genummerde opdrachten. Wanneer deze routeopdrachten één voor één worden uitgevoerd, komt de deelnemer weer keurig terug bij het startpunt. De truc van een puzzelrit is echter dat de uitzetter zal proberen om u via deze routebeschrijving op een dwaalspoor te brengen. Behalve eenvoudige opdrachten, zoals "2e weg links", zullen er ook wat meer geniepige opdrachten zijn verwerkt. U zult echter nooit verdwalen, omdat de uitzetter uw fout reeds heeft voorzien.
De regels
Bij de start ontvangt u een uitleg over de gebruikte afkortingen en aanwijzingen. Bestudeer deze goed zodat u alle routeaanwijzingen en opdrachten goed kunt uitvoeren.
De controlekaart
De controlekaart dient om te controleren of de deelnemer de juiste route heeft gereden. Deze kaart is opgedeeld in een aantal vakjes waarin u tijdens de rit letters, stempels of andere gegevens dient in te vullen Deze dienen altijd in de eerstvolgende vrije vak (van links naar rechts) te worden genoteerd. Langs de route zijn aan de rechterzijde van de weg oranje vlaggen geplaatst, welke voorzien zijn van een letter. Indien de deelnemer een routecontrole bereikt, dient de letter onmiddellijk op de controlekaart genoteerd te worden met een pen. Een doorhaling levert strafpunten op. Ook het niet dan wel verkeerd invullen van de letters levert strafpunten op.
Gebruikte aanwijzingen
 • Alle verharde wegen tellen mee.
 • Alle aanwijzingen en controleposten bevinden zich rechts van de weg, tenzij er (L.A.) vermeld staat; in dat geval bevindt de aanwijzing zich links van de weg.
 • Doodlopende wegen tellen niet mee.
 • Gebruikte afkortingen:
  • li.af = links af
  • re.af = rechts af
  • re.d. = rechtdoor
  • li.aanh. = links aanhouden
  • re.aanh. = rechts aanhouden
  • aanh.li. = aanhoudend links (minimaal 2X li.af tot de volgende aanwijzing)
  • aanh.re. = aanhoudend rechts (minimaal 2X re.af tot de volgende aanwijzing)
  • DLW = doodlopende weg
  • DO = direct omkeren
  • voorr.weg = voorrangsweg
  • voorr.kr = voorrangs kruising
  • stopkr. = stopkruising
  • kr.verk.li = kruising met verkeerslichten
  • H12 = huisnummer 12
  • (G.C.) = geen controlevlaggen tot de volgende aanwijzing.
 • Opschriften staan tussen aanhalingstekens.
 • De letters van de controlevlaggen en antwoorden op vragen steeds met pen in het eerstvolgende lege hokje plaatsen zonder doorhalen en verbeteringen.
 • In geval van nood kunt u alleen bellen met: 06-51****** (het telefoonnummer staat op het startformulier). Let op: Na de rit zal door de organisatie beoordeeld worden of het bericht terecht was; is dit niet het geval, zal een straf worden opgelegd.
 • Een equipe moet uiterlijk vier uur na haar start finishen.
Aan deze beschrijving kunnen geen rechten worden verleend!

Winnaar
De autopuzzelrit is geen snelheidswedstrijd. Winnaar is de equipe die de meeste punten heeft weten te bemachtigen. Bij gelijke stand wordt gekeken naar de totaal afgelegde afstand. Degene die het minst aantal extra kilometers heeft gereden wint.

Aan deze beschrijving kunnen geen rechten worden verleend!
 

Historie