header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

2015-09-25 De Vriendschap bloeit door vele activiteiten

Geplaatst 25-09-2015
Geschreven door Contentbeheerder
Categorie Nieuws

De Vriendschap bloeit door vele activiteiten

Foto: Marlous Velthausz
Foto: Marlous Velthausz

's-Heerenberg - Al drie jaar bevindt Sociëteit de Vriendschap zich in het complex aan de Montferlandsestraat 7 in 's-Heerenberg. Wat eerder diende als kantinegebouw van voetbalvereniging MvR, is nu uitgegroeid tot een gerenoveerd en bruisende accommodatie voor de sociëteit. Wie denkt dat de vereniging een oubollig karakter heeft, heeft het mis. De Vriendschap timmert namelijk constant aan de weg en heeft met diverse activiteiten voor jong en oud weer een strak programma klaarliggen voor het nieuwe seizoen.
Door Marlous Velthausz
Waar Sociëteit de Vriendschap in haar vroegere jaren vooral bezocht werd door mensen van bovengemiddelde leeftijd, weet ze nu ook jongere leeftijdscategorieën aan haar te binden. Met activiteiten rond bijvoorbeeld kerst, Nieuwjaar, carnaval, Pasen, kermis en halloween weet de sociëteit steeds weer boeiende en vermakelijke activiteiten op poten te zetten. Naast de traditionele sociëteitsavonden op iedere derde woensdag van de maand, waar verschillende spellen waaronder langebaan- en pistoolschieten gedaan kunnen worden, organiseert ze ook de fietspuzzeltocht in mei en de autopuzzelrit in oktober.
Spookpuzzeltocht 
Nieuw dit jaar is de spookpuzzeltocht, die op zaterdagavond 31 oktober gehouden wordt. In en om het clubgebouw, dat grenst aan de Montferlandse bossen, wordt een griezelige tocht gehouden met allerlei uitdagende activiteiten. Iedereen is hierbij welkom, van jong tot oud en ook niet-leden van de vereniging zijn welkom. Leden en kinderen betalen 1,50 euro en niet-leden 2,50 per persoon. De avond begint om 18.30 uur en meer informatie is te verkrijgen iedere vrijdagavond bij het clubgebouw, via haas1465@planet.nl of 06-23921767.
Eerder die maand wordt de inmiddels fameuze autopuzzelrit weer gereden. Op zondagmiddag 11 oktober trekken teams met hun auto door 's-Heerenberg en omgeving om een route te rijden via aanwijzingen die vooraf meegegeven worden. Onderweg moeten opdrachten worden volbracht en dient men te zoeken naar herkenningspunten. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro voor leden en niet-leden betalen 15 euro, inclusief een kop erwtensoep voor iedere deelnemer. De middag begint om 12.30 uur en is rond 17.30 uur ten einde.
Aan het einde van het jaar, rond kerst, vinden ook diverse activiteiten plaats, evenals met oud en nieuw. Op zaterdag 9 januari 2016 opent de sociëteit haar carnavalsjaar, door in haar clubgebouw een daverend carnavalsprogramma op te voeren. Voor degene die niet kan wachten tot het eigenlijke carnaval begint, kan dus dan al terecht bij de Soos. Voorts zullen in de tussenliggende periodes enkele andere activiteiten gepland worden waarbij, net zoals op 9 januari het geval is, iedereen welkom is. Met haar transparante uitstraling wil Sociëteit de Vriendschap op deze manier bouwen aan haar toekomst. Getuige het groeiende ledenaantal en het aantal activiteiten is De Vriendschap springlevend en heeft de sociëteit het oubollig karakter al lang achter zich gelaten. Nieuwe leden zijn overigens nog altijd van harte welkom.
Artikel: MontferlandNieuws