header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

2019-05-14 Dames willen Kermiskoningin worden bij Sociëteit De Vriendschap

Geplaatst 7-07-2019
Geschreven door Contentbeheerder
Categorie Activiteit
’s-Heerenberg – Tijdens de kermisdagen van vrijdag 14 juni tot en met maandag 17 juni vinden er bij Vereniging Sociëteit De Vriendschap in en rond het clubgebouw aan de Montferlandsestraat diverse schietactiviteiten plaats. Het hoogtepunt is op zaterdag het koningsschieten. Doordat Sociëteit De Vriendschap al een vrij grote vereniging is geworden, met ruim 180 leden, en ook dames zich als lid hebben kunnen aanmelden, is de kans groot geworden dat er dit jaar wel weer eens een schutterskoningin de titel kan bemachtigen. De leden van de Sociëteit zullen in ieder geval alles in de strijd gooien om de houten vogel van zijn stokje te schieten en hiermee  schutterskoning of -koningin 2019 van de Sociëteit te worden.
 
Vrijdag 14 juni kan tijdens de wekelijkse inloop-activiteiten van 17.00 uur tot dat de schemering valt, geschoten worden op de houten vogel/mast met het Hatsan luchtdrukgeweer. Onder het thema “Leer het Geweer” kan er geoefend worden voor het schieten voor de zaterdag en de maandag.
 
Zaterdag 15 juni starten de traditionele kermis- en schietactiviteiten om 12.00 uur, welke door zullen gaan tot   22.30 uur. De schutterskoning van het afgelopen jaar, Guido Seegers, zal het eerste schot lossen bij het   vogelschieten. Verder is er lepeltjes- en baanschieten voor leden en proefleden. Na het installeren van de              De schietmasten op het terras van de Sociëteit              (foto: Marlous Velthausz)
nieuwe schutterskoning of -koningin worden ook nog twee jubilarissen gehuldigd in verband met hun 40-jarig lidmaatschap van de vereniging. Tijdens deze middag worden op het terras belegde broodjes met ambachtelijke beenham, hamburgers en braadworst met salade geserveerd. Vanaf 15.00 uur speelt de band ‘Kiep Movin’. Deze drie mannen brengen, door de jarenlange muziek ervaring, een zeer gevarieerd muziekrepertoire voor jong en oud. 
 
Zondag 16 juni is er vanaf 14.00 uur vrije inloop, is de zaal en het terras open en is de mogelijkheid om te schieten op lepeltjes en kaarten. Deze middag worden broodjes Pulled Pork aangeboden. De muziek wordt vanaf 15.00 uur verzorgt door DJ Wesley.
 
Maandag 17 juni beginnen de kermisactiviteiten om 12.00 uur met het lepeltjes- en baanschieten.  De nieuwe schutterskoning van 2019 gaat het eerste schot lossen. “Tijdens deze slotdag van de kermis doen we het nog eens ‘dikjes’ over, onder het genot van een drankje en een hapje”, aldus de voorzitter van de Sociëteit Ed de Haas. De muziek wordt verzorgd door Henk Kinnaer met medewerking van de ‘sooszangers’.