header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

Archief

Mei 2014

2014-10-25 Sociëteit de Vriendschap “ Stapte weer op de fiets”

Geplaatst 30-05-2014
Categorie Puzzelrit
Sociëteit de Vriendschap “ Stapte weer op de fiets”.
Zondagmiddag 25 mei jongsleden werd de jaarlijkse fietspuzzelrit verreden en voerde de deelnemers vanuit het clubhuis aan de Montferlandsestraat door ’s-Heerenberg naar Emmerich, de Rheinpromenade en via de Immenhorst weer terug naar het clubhuis in ’s-Heerenberg, een route van ruim 20 kilometer.
Deze route was uitgezet door Frank Albers en Mark Seegers. Tijdens de rit moesten opdrachten worden uitgevoerd, vragen beantwoord en er was voor een aangename verfrissing gezorgd bij een pauze stop ergens in de heerlijke natuur.

Onder prachtige weersomstandigheden konden er maar liefst 21 teams (ruim 35 deelnemers) onderweg worden gestuurd. De vele deelnemers waren na afloop zeer enthousiast over de route en leuke opdrachten en konden zij en de overige vele bezoekers die niet deelgenomen hadden aan de fietstocht, zich verpozen op het vernieuwde terras het clubhuis van de Sociëteit.
De medewerkers van de Barcommissie, onder leiding van Henry Regelink, creëerden een gezellige sfeer en hadden uitstekend rekening gehouden met de behoeften aan en verzorging van de inwendige mens.
Velen deden zich tegoed aan onder andere een lentesoep en aspergeplate. Een en ander heerlijk bereidt door Roos de Haas-Emerenciana.

Voorzitter Guido Seegers bedankte de beide organisatoren voor het vele werk dat zij aan de voorbereiding van de route hebben besteed en ook alle andere medewerkers aan deze dag voor hun vrijwillige inzet. Frank Albers en Mark Seegers gaven duidelijk nadere toelichting over de opgaven en de route met de zoekopdrachten die daarin verborgen zaten.
  De 1e prijs werd gewonnen door Gerhard en Mery Raayman, Danny Raayman en Judith Kniest.
  De 2e prijs werd gewonnen door Corrie Kistemaker.
  De 3e prijs was voor Johan en Mientje Kersten.

Het was weer een zeer geslaagde middag waarover nog lang en geanimeerd werd nagepraat.

Ieder die belangstelling heeft om aan de activiteiten van Sociëteit de Vriendschap deel te nemen, kan zich als lid opgeven bij onder andere het Secretariaat of iedere vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur in het clubhuis. Of via de website van de vereniging www.verenigingsocieteitdevriendschap.nl Eerstvolgende activiteiten voor de leden van Sociëteit de Vriendschap vinden plaats tijdens de ‘s-Heerenbergse Kermisdagen. Zaterdag 14 juni, Zondag 15 juni en Maandag 16 juni.
​Op zaterdag wordt onder andere geschoten voor de nieuwe Schutterskoning van Sociëteit de Vriendschap. Introducés en of belangstellenden zijn van harte welkom !

Lees Meer »