header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

Archief

Juni 2014

2014-06-16 Johan Stein koning bij Sociëteit de Vriendschap

Geplaatst 16-06-2014
Categorie Nieuws

Johan Stein koning bij Sociëteit de Vriendschap

juni 2014
's-HEERENBERG - Sociëteit de Vriendschap begon kermis zaterdag om 14.00 uur met het koningsschieten. Lang was het spannend wie de nieuwe schutterskoning van de Sociëteit zou worden. Maar uiteindelijk, tegen 20.00 uur, was het Johan Stein die na 161 schoten het treffende schot loste. Hiermee mag hij zich een jaar lang koning van de Soos noemen.
De reactie van Johan Stein was enorm: "Blij en verrast ben ik, want na 35 jaar lid te zijn van vereniging Sociëteit de Vriendschap is het me dan toch eindelijk een keer gelukt om koning te worden." Het koningszilver en de koningscape werd hem omgehangen door de koning van 2013, Marco Raayman.
De hals van de vogel was even daarvoor afgeschoten, na 62 schoten, door Hans Gerritsen, de linkervleugel, na 97 schoten, door Jan Kraayenbrink, de rechtervleugel, na 124 schoten, door Peter Wissink en de staart was na 160 schoten voor Henry Dijkman. Tijdens deze koningsstrijd was het DJ Marijn die zorgde voor de muzikale medewerking en was er een gezellig optreden van het Dames Dweilorkest Tied Zat.
Bij het lepeltjesschieten ging in de categorie 2 de 1ste prijs naar Hanny Limbeek en de 2e prijs naar Betsie Stein. Categorie 1: 1e prijs Christa Kuhn, 2e prijs Marianne Engelbarts. Categorie 0: 1e prijs Eveline Seegers en de 2e prijs was voor Alie Gemmink.
Zondag was het de dag voor de jeugd van de Soos. Hier werd Lisanne Seegers voor het tweede jaar achtereen jeugdkoningin. Uit handen van de voorzitter Guido Seegers kreeg zij de wisselbeker, die zij vorig jaar ook al in ontvangst mocht nemen.
(bron: www.montferlandnieuws.nl)

Uitslagen:
Hals:                             Hans Gerritsen
Linkervleugel:              Jan Kraayenbrink
Rechtervleugel:            Peter Wissink
Staart:                          Henry Dijkman
Romp (koningsschot): Johan Stein

Lees Meer »