header.png

Sociëteit De Vriendschap

Sinds 1859

Archief

Mei 2019

2019-06-14 Kermis 2019

Geplaatst 30-05-2019
Categorie Activiteit

Lees Meer »

2019-06-02 Fietspuzzeltocht

Geplaatst 14-05-2019
Categorie Activiteit
Het is zondag 2 juni: de eerste officiële tropische dag van dit jaar. De thermometer tikt de 30 graden ruimschoots aan. Een licht briesje, veelal in de rug. Het vakantiegevoel komt sterk op.

30 deelnemers van de fietspuzzeltocht, verdeeld in 10 groepjes, verlieten tussen 13.00 en 14.00 uur het terrein van het clubhuis van de Sociëteit De Vriendschap, beschermd door een smeersel met een hoge zonnebrandfactor en gewapend met een extra flesje water. Het was wel even wennen met de nieuwe kaartenstandaard, gemonteerd op het stuur. Op "stopplek 1" volgden wat extra vragen en slurpte ieder gretig de soep naar binnen. Op “stopplek 2” extra water ter bestrijding van de hitte en twee oudhollandse spelletjes. Een excursie bij de molen in Stokkum sloot de rit stijlvol af. Rond 17.30 uur waren de deelnemers weer terug op hun honk. Op de achtergrond een gezellig muziekje. Dan de prijsuitreiking. De aanval op een overheerlijke aspergemaaltijd werd ingezet en klonk het gezang van ons unieke koor.


190602_Inschrijving Fietspuzzeltocht_Asperges_Eten_v1.1.pdf

Lees Meer »

2019-05-07 Societeit 1 Kampioen Rondje Bergh

Geplaatst 10-05-2019
Categorie Activiteit
2019-05-07 Sociëteit 1 - Biljartkampioen Rondje Bergh

1biljartteam van Sociëteit kampioen van Rondje Bergh

Concentratie, tactisch spelen en steeds weer vooruit denken zijn heel belangrijk


v.l.n.r: André Groenhuizen, Henk Kinnaer, Ramon Nijland, Henk Nijland en Jan Vleggaar                                                                                     (foto PR-Sociëteit)

Dinsdagavond 7 mei is het 1e biljartteam van Sociëteit De Vriendschap kampioen geworden van Rondje Bergh. Het was al bijna middennacht toen de voorzitter van Rondje Bergh, Horst Verdaasdonk, de kampioensbeker aan het 1e Soos team kon overhandigen.
 
Biljartvereniging Rondje Bergh bestaat bijna 40 jaar en is niet meer weg te denken uit ’s-Heerenberg. Bijna ieder café in 's-Heerenberg heeft wel een of meerdere eigen biljartteams en die spelen weer tegen elkaar. In een onderlinge competitie worden door circa tachtig leden, die in vijftien biljartteams spelen, fel gestreden om het clubkampioenschap.  
 
In het clubgebouw van Sociëteit De Vriendschap moest die avond het 1e Sociëteitsteam vier partijen van dertig beurten spelen tegen het team van Dolle Graaf 1. De spanning steeg ieder uur bij de Sociëteit, want Café ’t Olde Veld en de Vöskes uit Stokkum waren ook nog onderlinge wedstrijden aan het spelen en konden, mits ze genoeg punten behaalden, ook kampioen worden. Tot de slotfase bleef het spannend.
 
mooie prestatie 
Iedereen heeft gestreden om het kampioenschap, maar het 1e Sociëteitsteam wist de meeste punten te behalen en beslag te leggen op de eerste plaats en de kampioensbeker te bemachtigen. Een hele mooie prestatie voor het Sociëteitsteam bestaande uit Henk Kinnaer, Jan Vleggaar, Henk en Ramon Nijland en André Groenhuizen.
De heren hielden het hoofd koel en deden wat ze moesten doen. Dit kampioenschap winnen had zeer zeker te maken met het heengaan van hun biljartmaatje Marcel Holtslag. Hij was de grote gangmaker van het 1e biljartclubteam en de beste en belangrijkste biljarter. Helaas is Marcel eind januari op veel te jonge leeftijd overleden. Hij droomde ervan om kampioen te worden met zijn team. Daarom heeft zijn team er alles aan gedaan om die droom van Marcel uit te laten komen en dragen het kampioenschap aan hem op. Marcel was een geliefd biljartmaatje, bij iedereen bekend en een graag geziene gast. Hij was de gepassioneerde overbrenger van het biljartvirus bij Sociëteit de Vriendschap.

Door Marlous Velthausz

Lees Meer »

2019-04-28 Fotos Keizerschieten

Geplaatst 5-05-2019
Categorie Activiteit
DE foto's van het Keizerschieten staan hier online.

Lees Meer »